Google зробив 3D-тури музеями України просто неба

Извините, этот текст доступен только на “украинский”.

google, музеїКопирайт изображения UKRAINE.GOOGLEBLOG.COM

Компанія Google разом з міністерством культури України оцифрувала сім музеїв просто неба в різних регіонах країни і створила віртуальний тур ними. Про це йдеться у блозі компанії.

На спеціальному сайті «Музеї України просто неба» можна здійснити віртуальну подорож, дізнатися про історію життя в різних регіонах, а також ознайомитися з народною архітектурою та побутом.

3D-тури музеями також доступні в режимі Street View на Картах Google.

Проект є частиною кампанії «Автентична Україна» і складається з музеїв народної архітектури та побуту у Києві (Пирогів), Львові («Шевченківський гай»), Переяслав-Хмельницькому та Ужгороді, а також з Центру народознавства «Мамаєва Слобода» (Київ), Запорізької Січі — заповідника «Хортиця» (Запоріжжя) та резиденції Богдана Хмельницького у Чигирині.

google, музеїКопирайт изображения UKRAINE.GOOGLEBLOG.COM

Віртуальна екскурсія доступна трьома мовами — українською, російською і англійською.

360-градусні панорами дозволяють прогулятися територією музеїв, зазирнути всередину будинків і ознайомитися з експозиціями.

«Такі проекти — чудове поєднання сучасних технологій і вікового надбання нашого народу», — сказав міністр культури Євген Нищук.

google, музеїКопирайт изображения UKRAINE.GOOGLEBLOG.COM

У рамках кампанії «Автентична Україна» уже представлені віртуальні тури дерев’яними церквами карпатського регіону, що вважаються світовою спадщиною ЮНЕСКО, і 3D-тур Київським національним академічним театром оперети.

Джерело: http://www.bbc.com/ukrainian/news-40642497